Hasseltse MedTech scale-up UgenTec krijgt Zweedse eigenaar

Hasseltse MedTech scale-up UgenTec krijgt Zweedse eigenaar

Wouter Uten, co-founder en COO van UgenTec

Het Hasseltse MedTech bedrijf UgenTec, in 2014 opgericht door het duo Wouter Uten en Tom Martens, krijgt het Zweedse investeringsfonds Summa Equity als nieuwe meederheidsaandeelhouder. Summa Equity koopt onder meer LRM en Heran Partners en andere aandeelhouders van het eerste uur uit. Via verschillende financieringsrondes haalde Ugentec in het verleden zo’n 10 miljoen dollar aan groeikapitaal op.

De Limburgse scale-up ontwikkelt verschillende softwareoplossingen die de verwerking van DNA-analyses in meer dan 300 labororatoria in ruim 72 landen ondersteunen. De nieuwe Zweedse eigenaar spreekt de ambitie uit om het geografisch bereik van UgenTec danig te vergroten, bestaande toepassingen en technologieën uit te breiden, en samen met het management verdere groeimogelijkheden en mogelijke partnerships te bekijken.

Het groeibedrijf belandde in volle coronaperiode in een stroomversnelling doordat zijn software door binnen- en buitenlandse laboratoria massaal werd gebruikt om de analyse van PCR-tests te automatiseren. Een Belgisch succesverhaal dat duidelijk ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *