Handballers zijn bijna zeker van EK door overtuigende zege op België | Sport Overig

Handballers zijn bijna zeker van EK door overtuigende zege op België | Sport Overig

De Nederlandse handballers hebben woensdag een grote stap gezet richting het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson was met 23-28 te sterk voor België en is bijna verzekerd van het eindtoernooi in Duitsland.

Oranje begon uitstekend in het Belgische Hasselt en stond halverwege al met 10-17 voor. In de tweede helft kwam België iets terug, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Topschutter aan Nederlandse zijde was Rutger ten Velde met tien treffers.

Door de zege is Oranje bijna verzekerd van deelname aan het EK. De eerste twee landen in de poule plaatsen zich rechtstreeks, maar ook de vier beste nummers drie van de acht poules kwalificeren zich. Naar het zich laat aanzien zit Nederland daar zeker bij.

Nummer twee Nederland sluit zondag in Almere de kwalificatiereeks af tegen nummer drie Griekenland. De ploeg van Olsson heeft aan een gelijkspel voldoende om een EK-ticket veilig te stellen.

De Nederlandse handbalmannen zijn de laatste jaren aan een opmars bezig. In januari was de ploeg voor het eerst in 62 jaar actief op het WK. Oranje eindigde toen als veertiende.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *