‘Google voert ontwikkeling Fuchsia op’

‘Google voert ontwikkeling Fuchsia op’


Google wil meer energie steken in de ontwikkeling van het Fuchsia-besturingssysteem. Het is een poging om een geheel nieuw besturingssysteem en kernel te ontwikkelen, in plaats van te vertrouwen op bestaande opties zoals Linux.

Wat eerst bedoeld was als opvolger van Android heeft zich inmiddels ontwikkeld tot universele systeemsoftware voor slimme apparaten, zoals Googles Nest Hub smart display software. Daar komen binnenkort de Nest Audio 2020 bij, luidsprekers die vermoedelijk in 2023 zullen verschijnen.

Toch is het nog altijd de bedoeling dat Fuchsia ook op laptops en smartphones gaat draaien.

Meer recent heeft Google gewerkt aan Starnix, een nieuwe manier om Android- en Linux-apps rechtstreeks binnen Fuchsia te laten draaien. Anders ontstaat er een kip- en eiprobleem, want geen consument koopt een apparaat dat geen Linux of Android apps kan draaien.

Een Google team heeft al getest hoe het is om Fuchsia (geïnstalleerd op een Pixelbook Go) dagelijks te gebruiken.

Een lid van het Fuchsia-team legde onlangs uit dat Fuchsia geen product zoals Android dat is. In plaats daarvan is het een platform waarop producten zoals Android of de Nest Hub kunnen worden gebouwd. ‘Fuchsia richt zich niet per se op eindgebruikers of applicatieontwikkelaars. Fuchsia bestaat om producten gemakkelijker te bouwen en te onderhouden.’

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *