Forse boete voor illegaal gokaanbod uit Malta

Forse boete voor illegaal gokaanbod uit Malta


De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft weer een forse boete uitgedeeld voor illegaal gokaanbod. Shark77 Ltd uit Malta heeft een boete opgelegd gekregen van 900 duizend euro.

Shark77 gaf zonder de vereiste vergunning spelers in Nederland gelegenheid tot het deelnemen aan kansspelen. Dat is verboden volgens de Wet op de kansspelen.

Op de website werden casinospelen en sportweddenschappen aangeboden. Er waren geen technische maatregelen genomen om deelnemers vanuit Nederland de toegang tot de kansspelen te beletten.

Opmerkelijk omdat het bedrijf al tien jaar bestaat en de markt goed zou moeten kennen.

Online kansspelen aanbieden mag alleen met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Daarbij gelden strenge regels en voorschriften die erop gericht zijn dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen kansspelverslaving. Een vergunde aanbieder van online kansspelen heeft kosten die illegale aanbieders van online kansspelen niet hoeven te maken. Daarnaast betalen illegale aanbieders geen belasting in Nederland en worden zij bij de uitoefening van hun bedrijf niet beperkt door de strenge regels van de Wet op de Kansspelen en de daarmee samenhangende vergunningsvoorschriften.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *