Forse boete voor Coinbase Europe

Forse boete voor Coinbase Europe


De Nederlandsche Bank heeft op 18 januari 2023 een bestuurlijke boete van 3,3 miljoen euro opgelegd aan Coinbase Europe Limited (Coinbase). Het bedrijf heeft cryptodiensten aangeboden in Nederland zonder een wettelijk vereiste registratie bij DNB.

De overtredingen die Coinbase heeft begaan, zijn beboetbaar met een boete uit de derde categorie. Dit betekent dat de bestuurlijke boete eeen maximumbedrag van 4 miljoen.

DNB heeft meegenomen dat Coinbase mondiaal één van de grootste aanbieders van cryptodiensten is. Bovendien heeft Coinbase in Nederland een aanzienlijk aantal klanten dat cryptodiensten afneemt. Daarnaast heeft Coinbase concurrentievoordeel genoten doordat zij geen heffingen aan DNB heeft afgedragen en ook geen andere kosten heeft hoeven maken in verband met doorlopend toezicht door DNB. Een andere belangrijke reden voor de verhoogde boete i

Coinbase heeft naar eigen zeggen altijd de intentie heeft gehad om een registratie bij DNB te verkrijgen. Coinbase heeft die registratie op 22 september 2022 verkregen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *