Folderteksten nodig die met de deur in huis vallen?

Folderteksten nodig die met de deur in huis vallen?

folderteksten schrijvenWanneer jouw folder op de mat valt, dan wil je dat het meteen de aandacht trekt van de bewoner zodra hij naar zijn voordeur loopt. Doeltreffende folders pakken de klant in door direct uit te pakken. De een prikkelt de zintuigen via heldere teksten, de ander via aantrekkelijke vormgeving. In de praktijk… zorgt een goede mix van duidelijke folderteksten en een mooi design…
voor het grootste bereik.

Dit zijn de kenmerken van een goede folder:

Met weinig woorden veel zeggen

Schrijf niet het papier van linksboven tot rechtsonder vol, want dat leest geen hond. Zelf schrijf ik korte en bondige alinea’s die de kern van jouw boodschap weergeven. Vervolgens maak ik de lezer nieuwsgierig naar de informatie op de website.

Scanbaar schrijven

Snel even de koppen scannen en alleen blijven hangen bij opvallende dingen. Herkenbaar? Daarom verwerk ik dus signaalwoorden in folderteksten die de aandacht trekken. Dat zorgt ervoor dat haastige lezers toch jouw boodschap meekrijgen.

Doorverwijzing

Een folder doet vaak niets anders dan lezers informeren en doorverwijzen. Immers, het doel is vaak dat hij een bepaalde actie uitvoert, zoals het bezoeken van de website of een product kopen. Daarom roep ik in de foldertekst op tot actie en geef ik een heldere doorverwijzing. Ik vertel duidelijk wat van de lezer wordt verwacht en waar hij vervolgens (online) naartoe moet gaan.

Denk aan het belang

Veel mensen willen vooral weten wat zij aan jouw producten en diensten hebben. Ik benoem daarom in de folder hun belang bij jouw producten en diensten. Dat vergroot de kans op afname en maakt het een win-winsituatie.

Het oog wil ook wat hebben

Een folder moet niet alleen functioneel zijn. Het is ook prettig als het er leuk uitziet. Mensen houden van mooie dingen. Een smaakvol ontwerp bevordert de informatiehonger, licht de signaalwoorden er extra uit, en vergroot de aandachtspanne van de lezer.

Folderteksten laten schrijven?

In vier stappen zet ik de juiste informatie op papier. Samen met de vormgever zorg ik voor een professionele foldertekst met een stijlvolle vormgeving. Tekst en beeld brengen we in balans, want wij willen folders maken die kwaliteit uitstralen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.