Eerste PostNL pakketautomaat op zonnepanelen

Eerste PostNL pakketautomaat op zonnepanelen


PostNL heeft de eerste pakketautomaat in Nederland geplaatst die volledig op zonnepanelen werkt. De pakketautomaat staat in de wijk Strijp-S, het innovatiedistrict in Eindhoven. Consumenten kunnen er al direct gebruik van maken.

Met de energie die via een pakketautomaat op zonnepanelen wordt opgewekt is het niet meer nodig om de automaat op een stroomnetwerk aan te sluiten. Het gaat per automaat om een paar honderd kWh per jaar. Dat is meer dan voldoende voor de pakketautomaat.

De plaatsing van deze pakketautomaat is onderdeel van een pilot. Het is volgens de pakketbezorger belangrijk dat consumenten de pakketautomaten dag en nacht kunnen gebruiken, ook als er geen zon is. Om te testen of de pakketautomaat op zonnepanelen in elk seizoen werkt, plaatst PostNL deze pakketautomaat in de winter. In de komende maanden wordt bekeken of er nog zaken verbeterd kunnen worden.

PostNL startte met het plaatsen van pakket- en briefautomaten in 2016, met een proef met 15 automaten in Almere. In december werd de 500ste pakket-en briefautomaat in Nederland geplaatst.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *