Eerste breedbandsatellieten Amazon gelanceerd in 2023

Eerste breedbandsatellieten Amazon gelanceerd in 2023


Amazon laat zijn eerste twee satellieten begin 2023 lanceren. Ze moeten de basis vormen voor wat uiteindelijk een netwerk wordt dat breedbandinternet naar de aarde straalt.

Het gaat om twee prototypes die door ULA zullen worden gelanceerd. In eerste instantie zou ABL Space Systems dat doen, maar, zo meldt Reuters, dat bedrijf kan niet leveren door technische problemen. De joint-venture van Boeing-Lockheed neemt het over.

Amazon en ULA zijn geen vreemden voor elkaar, want ze zijn contractueel al met elkaar verbonden binnen het ruimteproject. De start-up zou in een latere fase van Project Kuiper 38 satellieten in een baan om de aarde brengen. Daar komt nu een extra lancering bij.

Project Kuiper van Amazon kreeg in 2020 groen licht van toezichthouder FCC. De wisseling van logistiek partner levert een vertraging van drie à zes maanden op op de oorspronkelijke planning.

Amazon wil uiteindelijk ruim drieduizend satellieten vanuit de ruimte internet omlaag laten stralen. Bedrijven en personen in meer rurale of zelfs afgelegen gebieden zijn de beoogd klant.

Foto: Daniel Oberhaus, 2019 (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *