één van de grootste gebouwen van Singapore

één van de grootste gebouwen van Singapore

Soms is het heerlijk om op Funda even die prijsklasse op een paar miljoen te zetten en te genieten: wat een gigahuizen. Even wegdromen bij wat misschien ooit van jou kan zijn, maar waarvan je nu alleen nog kan dromen. Hetzelfde geldt voor CapitaSpring. Het klinkt als een investeringsmaatschappij, maar het is een 51 verdiepingen tellend gebouw in Singapore. Met zijn 280 meter hoog is het één van de grootste gebouwen in de stad. Hij valt vooral op door zijn verticale urban jungle.

CapitaSpring (2)

Urban jungle

Het 51 verdiepingen tellende CapitaSpring, ligt in het hart van het financiële district van Singapore op het terrein van een voormalige openbare parkeerplaats. Vier jaar na de start is het nu af. Bijna alle kantoorruimte en winkelruimte is al vergeven in het 93.000 vierkante meter (!) grote gebouw. Er zijn daarnaast allerlei restaurants in het gebouw te vinden. Het is zo bijzonder door zijn lijnen en het vele groen. Het is echt een urban jungle, maar tegelijkertijd door zijn grootte een soort verticale stad. Maar wel eentje waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Er zijn meer dan 80.000 planten te vinden in het gigantische bouwwerk.

CapitaSpring Singapore

Verticale stad

De makers schrijven: “De verticale elementen van de buitenkant van het gebouw worden op verschillende hoogtes uit elkaar getrokken om een blik te werpen op de groene oases die bloeien vanuit de basis, de kern en de “sky garden” op het dak. De toren versterkt de reputatie van Singapore als tuinstad met meer dan 80.000 planten, met een Green Plot Ratio van meer dan 1:1,4 – wat neerkomt op een totale landschapsoppervlakte van meer dan 8.300 vierkante meter (90.000 vierkante voet), gelijk aan 140% van het terrein.”

CapitaSpring Jungle

Eetcultuur

Diverse tuinpaden creëren natuurlijke ingangen naar de City Room. Dat is een 18 meter hoge, royale open ruimte aan de voet van de toren die beschutting biedt tegen het tropische zonlicht en de buien. Het iconische Market Street Hawker Center is opnieuw gecreëerd op de tweede en derde verdieping van het gebouw met 56 eetkraampjes. Dat past helemaal bij de cultuur en de gebruiken van de lokale bevolking.

CapitaSpring verticaal

Luxe vertoeven in Singapore

Er is echter ook genoeg ruimte voor luxe: de eerste acht verdiepingen van de toren zijn gewijd aan de dienstwoningen met een breed scala aan faciliteiten zoals een zwembad, jacuzzi, joggingbaan, fitnessruimte, sociale keuken, bewonerslounge en barbecueputten; de bovenste 29 verdiepingen bieden premium kantoorruimtes met een panoramisch uitzicht op de Singapore River en Marina Bay.

CapitaSpring gebouw

Groene oase

“In het hart van het gebouw, tussen de hardcapes van de kantoren en woningen, bevinden zich vier verbonden niveaus van organische softscape die de “Groene Oase” wordt genoemd – een 35 meter lange openluchttuin voor werk, casual wandelingen, ontspanning, beweging en evenementen. De Green Oasis verweeft de natuur naadloos verticaal in de architectuur en voldoet aan de ruimtelijke beperkingen van de locatie, terwijl huurders en bewoners overvloedig toegang hebben tot groene ruimten – waardoor de elegante gladheid van de moderne architectuur wordt geanimeerd met de alomtegenwoordige tropische natuur van de regio.” Even lekker binnen gluren? Bekijk daarvoor de foto’s die door dit artikel heen verweven zijn.

CapitaSpring in Singapore

CapitaSpring Groen

CapitaSpring Planten

CapitaSpring Stad

CapitaSpring foto


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,…

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *