Een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan

Een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan

Het is gebeurd. 🤷‍♂️ Na bijna 8 jaar trek ik vandaag de deur dicht bij agency iO/IntractoiO/Intracto in Herentals. 😱

In September 2014 kwam ik binnen in dit nog kleine en onbekende Kempisch webdesign/marketing agency met nog geen 50 werknemers in een achteraf kantoortje zonder veel licht. Bij het afzwaaien vandaag stap ik buiten bij een groot multi-country full service agency met +1900 collega’s. 🚀

Een waanzinnige ride dus, waarbij ik heel veel geleerd heb en waanzinnig leuke zaken mee heb mogen opbouwen: het opstarten van het Martech team, het uitbouwen van onze naam als HubSpot agency, GDPR awareness binnenbrengen en die eerste legal collega mee aannemen, stagiairs uit mijn team intern zien doorgroeien tot mijn eigen teamlead, product manager spelen van ons hobbyprojectje Secret Santa Organizer, de In Opname podcast mee opstarten met Dieter en Mathias…

Wat hierbij steeds opviel (en wat de kracht van de groei ook was) is het hechte en stabiele team dat we in Herentals hebben (die collega’s op de foto in mijn blogpost van 2014 zijn er nog allemaal). 👊

Ik heb ook veel geleerd over mezelf, zoals bvb dat ik echt niet gelukkig word van het aansturen van mensen (zie ook dit recent YouTube interview met Casey Neistat, yep dit dus… 😅) . Laat mij rustig de vakidioot, de nerd/geek, het one-man team,… zijn, die steeds 1 stap voor op de rest zal zijn (of zoals de 16 jarige Herman als scoutstotem Arend kreeg opgespeld 🦅).

 

Maar dus verandering

Het bereiken van een “nieuwe voordeur” in mijn leeftijd heeft me recent echter doen stilstaan bij waar ik nu sta, wat ik wil bereiken, in welk type organisatie ik het meest gelukkig ben en hoe ik in de toekomst wil werken (homeoffice FTW weet ik sinds de covid-periode).

Mijn kinderen zitten in een cruciale fase (lees dat ze nog blij zijn dat papa veel thuis is), mijn ouders zijn nu nog actief als jong gepensioneerden en kunnen soms wel eens hulp gebruiken in hun vrijwilligerswerk, mijn vrouw doet haar werk ook super graag (en doet dan ook nog eens super nuttig werk voor de samenleving dus ik doe met plezier het huishouden) …

Een anekdote die ik onlangs terug voor me zag, zegt het allemaal. Onze zoon speelt korfbal en de wintertrainingen gaan indoor door. Ik bedenk me nu, dat ik deze winter steeds op maandagavond meeging naar zijn trainingen om met de laptop op mijn knieën mijn mailbox leeg te werken tijdens zijn avondtraining. 🙈  Teveel projecten door elkaar, teveel klanten, altijd wel todo’s in mijn hoofd… Iets wat ik altijd heb gedaan sinds mijn afstuderen in 2005 merk ik en waar ik op tijd even de rem wil (proberen) induwen.

Leuk voor de jaarrekening van mijn vennootschap al dat werken, maar ik heb onlangs beseft dat we dit niet meer gaan doen (iets met mijn genoeg-punt bereikt waar ik alles heb wat ik wil hebben) en ik wat orde op zaken diende te gaan stellen.

 

Daarnaast moet ik toegeven dat ik de afgelopen maanden ook wat connecties van me eenzelfde move heb zien doen naar een nieuwe manier van werktijd vinden. Zo is er Bart die zich vol op zijn VZW dasprive (met zijn privacy podcast) en losse DPO opdrachten heeft gegooid. Of Tim die na 8 jaar VRT nu full remote voor Automattic gaat werken.

 

Wat ga ik vanaf morgen dan doen?

Bij het maken van deze beslissing wist ik het nog niet zeker en dat was het leukste gevoel in jaren. 🤗

Al besef ik nu dat door het stopzetten van mijn fulltime klant/project/werkgever, ik blijkbaar nog altijd meer dan een half-time over ga houden, dusja ik werkte gewoon teveel uren/week (ook omdat ik het allemaal als een hobby zie en me echt amuseer in wat ik doe).

Deze combinatie wordt dus mijn loopbaan op korte termijn (na een rustige zomer):

 • Ik heb 2 vakken op Thomas More in Mechelen bij de business informatica studenten van IMS
 • Ik heb 2 vakken op UHasselt bij de studenten handelsingenieur en TEW
 • Ik blijf les geven voor DP Institute, 2 KDG postgraduaten (KDG HR en KDG digital business), allerhande webinars,….
 • Ik doe al langer kleine taken voor Belgische startups zoals Kadonation, Loop Earplugs, loopbaanbegeleiding Passion For Work, Uw Geldarchitect, KBC Business, … En deze willen mijn agenda nu zeker meer inpalmen.
 • Ook De Digitale Versnelling van Telenet gaat me terug als expert/coach kunnen verwelkomen in hun team experten. (ja je kan dus GRATIS 2 uur digital consultancy met mij boeken) 🤗
 • De afgelopen periode heb ik veel tijd gestoken in nieuwe aankomende content en research voor blogposten op deze blog, want meer onafhankelijke Nederlandstalige marketing/tech/automotive content is zeker wel iets wat we kunnen gebruiken in ons landje.

Mijn Dailybits nieuwsbrief gaat dus ook zeker meer aandacht krijgen de komende weken/maanden (tip: probeer het maar eens). 👌

 

En doe jij ook nieuwe projecten?

Misschien zijn er hier lezers die nu plots mijn contactpagina gaan opzoeken (“Eindelijk die Herman heeft eens tijd voor mij en zit niet meer vast aan dat grote agency…“) om me eens een mailtje te sturen.

Doe dit zeker, want met volgende 5 core zaken kan ik je helpen als freelancer (disclaimer: voor na die rustige zomer!):

 • HubSpot freelancer: onafhankelijke audit van je account, in lijn brengen met privacy wetgeving van je account, HubSpot opleiding of volledige implementatie van een HubSpot project.
 • SEO: Audit van je Google zichtbaarheid, support bij een website migratie of een interne technische SEO opleiding.
 • GDPR/DPO freelancer: Praktische GDPR introducties geven en support bij GDPR projecten (verwerkingsregisters, stappenplan, audit,…) + in-house GDPR trainingen voor agencies of bedrijven.
 • B2B Marketing/martech strategie en coaching: onafhankelijke sparringpartner (rond die aankomende Google Analytics wijzigingen, B2B leadgeneratie, martech zaken…)
 • Presentaties en events: Morgen sta ik bijvoorbeeld op een VLCM event (Vlaamse Community Managers) om iets te vertellen over social media hacks oplossen en hoe je 2FA correct dient te gebruiken.

 

MAAR, ik ben niet op zoek naar een fulltime in-house positie, de regio Gent is een dagreis voor mij, ik heb me de afgelopen jaren genoeg gratis laten brainpicken en ik ben niet goed in het leiden van een team…

 

Doe dus geen moeite om me uit te nodigen voor bijvoorbeeld een lunch in hartje Gent om eens vrijblijvend te brainstormen over hoe ik jouw problemen gratis kan oplossen…😅🤷‍♂️ Boek gewoon binnenkort bijvoorbeeld een gratis Digitale Versnelling videogesprek (de volgende dagen ga ik mijn agenda hierin terug toevoegen).

Mijn sterkte ligt trouwens bij tech bedrijven (met dank aan mijn IT consultancy verleden) en startups met een technisch kantje.

Meewerken met campagnes zoals deze van Samsung en Studio100 voor het geven van onafhankelijke inzichten en duiding vind ik dus echt wel leuk.

 

Maar eerst een zomer relaxen

Maar eerst neem ik deze zomer ook even uitgebreid tijd voor mijn gezin (zodat mijn kinderen eens ten volle kunnen genieten van de speelstraat die we op het speelpleintje voor ons huis weer organiseren) en onze tuin.

Dit in combinatie met de traditionele Tomorrowland dag met de vriendengroep wat de 12de keer is dat ikzelf ga (de laatste zondag trouwens 🎉),  met het hele gezin naar het maker/DIY-camp Fried camp 🤓, wat dagen aan de zee en een vakantie in eigen land (wij en onze kinderen zijn even gelukkig aan een riviertje in de Ardennen dan ergens in een toeristisch land verder weg) 🏞.

Ik heb ook al 6 maanden alles hier klaarliggen voor een creatief projectje met mijn gsm verzameling, waar ik me eens een dag op moet gooien (en een deftige YouTube video van wil maken). Stay tuned dus… 📱🎥

En naar die collega’s en toffe klanten van de afgelopen 8 jaar wil ik dit toch wel zeggen (you know who you are ❤️).

En dit dus….

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *