Dutch Sport Tech Fund investeert in AI-startup Ludimos

Dutch Sport Tech Fund investeert in AI-startup Ludimos


Dutch Sport Tech Fund, het investeringsfonds voor sporttech-bedrijven, investeert in Ludimos. Deze Nederlandse start-up gebruikt AI om cricketers slimmer te laten trainen.

Naast het Nederlandse fonds doet ook Stadia Ventures mee en rondde de start-up uit Amstelveen een crowdfundingactie met succes af. Daarmee haalde het drie ton op.

Hoeveel de fondsen gezamenlijk investeren houden ze voor zich.

Het team bouwde een app die internationaal nu zo’n negentienduizend gebruikers heeft. Ze rekenen onder meer de Nederlandse, Schotse, Duitse en Spaanse cricketbond tot hun klanten, evenals de Royal Challengers Bangalore uit de Indiase Premier League.

Ludimos‘ app wordt gebruikt om met een mobieltje op een statief de bal, bat en de speler te tracken. Met die informatie leert een speler wat hij aan zijn spel kan verbeteren en kunnen trainers gericht aan de slag met hun team.

Momenteel verdient de start-up geld met b2b-abonnementen, maar het wordt ook mogelijk om individuele pakketjes af te nemen.

Het nieuwe groeigeld wordt geïnvesteerd in de doorontwikkeling van de techniek en het vercommercialiseren daarvan.

Madan Rajagopal is CEO en oprichter van Ludimos. Hij kwam op het idee voor zijn bedrijf toen hij crickettrainingen gaf bij Bloemendaal. “Bij mijn wekelijkse trainingen drong het tot me door dat die trainingen veel slimmer kunnen. Ik werkte met AI en zag kansen om deze technologie in te zetten voor mijn favoriete sport. Bijna iedereen heeft een smartphone en kan zijn spel (laten) filmen. Door die data te analyseren, zien spelers meteen wat er beter kan.”

Ludimos wordt als SaaS gebruikt en als platform om talent te ontdekken, zoals in India. “Indiase clubs scannen meer dan tienduizend profielen met behulp van AI, zodat ze nieuwe topspelers als eerste scouten. Het geeft amateurs een kans om ontdekt te worden door clubs in de grootste competitie.”

Het eveneens Nederlandse Mingle Sport doet iets vergelijkbaars, maar dan voor tennis, padel, voetbal en basketbal. Die start-up haalde begin 2022 een kleine twee miljoen euro groeigeld op.

Het Nederlands cricketteam speelt in 2024 weer het WK T20. Het team versloeg begin november Zuid-Afrika en eindigde in dat WK zo hoog dat ze automatisch mogen meedoen aan het volgende toernooi.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *