Duizend reizigers urenlang vast in hermetisch afgesloten pikdonkere trein zonder wc’s | Binnenland

Duizend reizigers urenlang vast in hermetisch afgesloten pikdonkere trein zonder wc’s | Binnenland

Zo’n duizend treinreizigers hebben vanavond urenlang vastgezeten in een trein richting Utrecht. De trein vertrok om 17.55 uur uit Den Haag en kwam bij Moordrecht tot stilstand. In de uren die volgden, was er geen verlichting in de trein, werkten de wc’s niet en konden de deuren niet open. Ook was er volgens reizigers geen eten en drinken.

De NS laat aan NU.nl weten dat de evacuatie van passagiers even voor tienen is begonnen. “Er is een trein naast de kapotte trein gaan staan. Mensen zijn overgeplaatst”, vertelt de NS-woordvoerder. Het was de bedoeling dat de trein eerder weggesleept zou worden, maar dat lukte niet door een defect aan de gestrande trein. De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk. “Dat wordt nog uitgezocht”, zegt de woordvoerder.

Nadat de evacuatie was afgerond was het nog wachten op toestemming om te gaan rijden. Net voor middernacht kon de trein met evacuees vertrekken. “We doen ons uiterste best om de reis spoedig voort te zetten”, laat de woordvoerder weten. “We werken er met man en macht aan om iedereen thuis te brengen, maar we hebben veel tegenslag gehad. Als mensen niet meer thuiskomen, kunnen ze contact opnemen met de klantenservice.”

In de trein waren zo’n duizend passagiers en waarschijnlijk twee conducteurs en een machinist, vertelt de woordvoerder. Het is niet verrassend dat de trein zo vol zat, want het is volgens de NS altijd druk op het traject tussen Den Haag en Utrecht.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *