Duitse opkoper Amazon-shops via investering naar Zuid-Amerika

Duitse opkoper Amazon-shops via investering naar Zuid-Amerika


De Europese opkoper van Amazon-shops Razor Group heeft 70 miljoen dollar nieuw venture capital aangetrokken.

Naar nu blijkt vond de transactie net voor kerst plaats. Tech.eu spotte de deal. Investeerder L Catterton, die de deal leidde, meldt hem op zijn site. Andere investeerders in deze ronde zijn 468 Capital en Presight Capital.

Razor Group uit Berlijn haalde afgelopen twee jaar achthonderd miljoen dollar aan groeigeld op bij verscheidene investeerders. Daarmee koopt het winstgevende verkoperaccounts die op Amazon actief zijn en bij voorkeur eigen intellectueel eigendom hebben. Razor Group is actief in Europa en Amerika. De nieuwe investering draait om expansie naar Zuid-Amerika.

Als onderdeel van de afspraken met L Catterton verkoopt die investeerder zijn portfoliobedrijf Valoreo aan de Duitsers. Dat is een groot e-commercebedrijf in n Mexico, Braziliƫ en Colombia. Ook Presight Capital was daarin aandeelhouder.

Een Nederlandse tegenhanger van Razor is het bedrijf Dwarfs. Dat haalde eind november nog 30 miljoen euro groeikapitaal op om meerdere webshops en handelaren op marktplaatsen te gaan kopen. Dat doet het in zes landen en met specifieke focus op producten die men in en rondom huis gebruikt.

Foto: Peteris (cc)

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *