Dodental treinramp India loopt op tot boven de 288, zeker 900 gewonden | Buitenland

Dodental treinramp India loopt op tot boven de 288, zeker 900 gewonden | Buitenland

Het aantal dodelijke slachtoffers van de treinramp in het oosten van India vrijdag is opgelopen tot zeker 288. Meer dan 900 mensen raakten gewond. Dat laten lokale autoriteiten aan Reuters weten.

Tot nu toe zijn zeker 120 lichamen geborgen, zei Sudhanshu Sarangi tegen Reuters. De directeur-generaal van de brandweer in de oostelijke deelstaat Odisha voegde eraan toe dat het dodental nog verder “zou kunnen stijgen”, omdat de reddingteams nog niet klaar zijn.

Ongeveer 850 mensen zijn met verwondingen naar lokale ziekenhuizen gebracht, zei staatshoofdsecretaris Pradeep Jena in een tweet.

Het treinongeluk gebeurde in de regio Balasore. Meerdere rijtuigen van een personentrein van Coromandel Express zouden zijn ontspoord na een botsing met een andere trein. Het is onduidelijk of er nog een derde trein bij het ongeluk betrokken was.

Een groot aantal mensen zat na het ongeluk vast onder de treinstellen van de verschillende treinen. Zeker tweehonderd ambulances en meerdere reddingsteams schoten te hulp. Ook gewone burgers boden hun hulp aan: Voor het overheidsziekenhuis in Odisha’s Soro ontstond een rij van mensen die bloed wilden doneren.

De Indiase minister-president Narendra Modi schreef op Twitter dat zijn gedachten bij de nabestaanden zijn.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *