Dodental door extreme kou in de VS loopt opnieuw op | Buitenland

Dodental door extreme kou in de VS loopt opnieuw op | Buitenland

De extreme kou in de Verenigde Staten zorgt ook op Eerste Kerstdag voor ellende. Zaterdag vielen er zeker zestien doden. Dat aantal zou volgens NBC News zijn opgelopen tot in totaal 35. Persbureau AFP spreekt van 31 doden en CNN van 26.

Vooral rond de stad Buffalo, in het westen van de staat New York, is de situatie nog altijd ernstig. Hulpdiensten kunnen de zwaarst getroffen gebieden niet meer bereiken vanwege de sneeuwstorm. “Het is alsof je naar een oorlogsgebied gaat”, zei gouverneur Kathy Hochul van de staat New York zondag, zelf een inwoonster van Buffalo. Op sommige plekken in Buffalo ligt ruim 2 meter sneeuw.

Grootschalige stroomuitval zorgt in Buffalo voor gevaarlijke omstandigheden. Hochul noemde het noodweer volgens CNN de “meest verwoestende storm in de lange geschiedenis van Buffalo”. Het dodental in de stad liep zondag op tot twaalf, aldus de autoriteiten. Inwoners worden gewaarschuwd binnen te blijven.

Op Eerste Kerstdag zaten nog steeds zo’n 250.000 huishoudens en bedrijven in verschillende oostelijke staten van de Verenigde Staten zonder stroom. De helft ervan bevond zich in de staten New York en Maine. Door het extreme weer strandden het afgelopen weekend talloze vakantiegangers en werden duizenden vluchten geannuleerd. Naar verwachting zal de temperatuur in de VS later in de week oplopen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *