Dit is de winnaar van het 21e seizoen van De slimste mens | Media en Cultuur

Dit is de winnaar van het 21e seizoen van De slimste mens | Media en Cultuur

Martin Rombouts heeft het 21e seizoen van De slimste mens gewonnen. De schrijver versloeg actrice Anniek Pheifer en bioloog Mátyás Bittenbinder in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV.

De dertigjarige Rombouts speelde het finalespel tegen Pheifer. Hij kon genoeg goede antwoorden opnoemen over het jachtluipaard. Daarmee wist hij de tijd van zijn opponent helemaal weg te spelen.

Rombouts volgt cabaretier en columnist Jasper van Kuijk op. Hij won het afgelopen seizoen en kwam de wisselbokaal aan de winnaar overhandigen.

Van Kuijk droeg voor de overhandiging een speciaal gedicht in de stijl van Rombouts op. Dat deed hij aan de hand van de antwoorden van de winnaar in de finaleaflevering.

Rombouts merkte aflevering na aflevering wel degelijk wat van de zenuwen, maar last had hij er niet van. Zo vond hij de puzzelronde iedere keer weer “heel spannend, maar ook stressvol en frustrerend”.

“Ik dacht: dit had m’n moeder leuk gevonden”, zei Rombouts, wiens moeder een jaar geleden is overleden. Hij had nooit gedacht dat hij de kennisquiz zou winnen. “Ik had afleveringen teruggekeken en dacht: volgens mij ben ik wel goed genoeg om een aflevering door te gaan. Maar de winst pakken… Dat had ik niet gedacht.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *