De opkomst van VTubers: Zijn de populairste influencers straks virtueel? 

De opkomst van VTubers: Zijn de populairste influencers straks virtueel? 

VTubers & AI 

Waar de eerste VTubers gebaseerd zijn op voice-actors van vlees en bloed maakt AI nu ook daar zijn intrede. Zo is Neuro-Sama een VTuber die is gebouwd met kunstmatige intelligentie. In no-time heeft Neuro-Sama bijna 100.000 volgers op het streamingplatform Twitch opgebouwd. AI stelt de VTuber niet alleen in staat om volledig zelfstandig games te spelen en te streamen, maar ook de interactie aan te gaan met haar publiek. Zo kan ze direct en gevat reageren op opmerkingen van haar volgers. Er zit wel een team van moderators achter om te zorgen dat de conversaties niet uit de hand lopen maar Neuro-Sama is zo ontwikkeld dat ze steeds beter gaat werken naarmate er meer interactie plaats vindt. 

In een interview met Motherboard geeft het brein achter Neuro-Sama aan dat ze al sinds 2018 in ontwikkeling is en dat ze plannen hebben om dit succes verder uit te bouwen met meer games en karakters. Ongetwijfeld zien we de komende tijd meer VTubers opkomen die de kracht van AI gaan gebruiken. 

Zijn straks alle creators virtueel? 

De opkomst van VTubers brengt de vraag mee hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Zijn straks alle influencers virtueel en creators van vlees en bloed werkloos? Dat valt niet gelijk te verwachten, maar door data (en met name AI, denk aan Bard en ChatGPT) gaan we wel steeds geavanceerdere toepassingen van influencers/creators aan het werk zien. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor creator, merk én agency. Wist je dat je als merk nu al data kan inzetten om een influencercampagne op te zetten? Zo kies je de juiste influencers, die de beste match zijn met jouw doelgroep én zorg je dat zowel strategie als creatie gebaseerd zijn op de daadwerkelijke interesses van jouw doelgroep

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *