De Metagids #38: Alles is tegelijkertijd een trend

De Metagids #38: Alles is tegelijkertijd een trend

Voor een tijd terug besteedde Vox ook al aandacht aan dit fenomeen. In het artikel “Trends are dead” werd geconcludeerd er geen digitale monocultuur bestaat: “Cultuur is gedecentraliseerd. Het centrum, de mainstream, is verdwenen.”

NyQuil Chicken

Rauwe kip gekookt in hoestsiroop. Uiteraard een misselijke grap van 4chan. Nooit echt een trend geweest, maar nadat afgelopen week de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een waarschuwing publiceerde, ontstond er opeens allerlei commotie rondom deze meme. Volgens Buzzfeed was er op de dag voor de waarschuwing slechts 5 keer naar gezocht op TikTok. Na de waarschuwing werd er 7000 keer op de term gezocht. Ook op Twitter was de term trending. Vraag is of de FDA er juist aan heeft gedaan om te waarschuwen voor iets wat al lang van de radar is verdwenen. Is de overheidsinstantie verantwoordelijk bezig of juist niet?

 

NPC in Real Life

Een non-player character, afgekort: NPC, is een personage in een spel dat niet wordt bestuurd door een speler. Vaak worden deze karakters bestuurd door kunstmatige intelligentie. Het zijn de oppervlakkige personages in een spel: je kunt ze niet besturen, ze lopen steeds hetzelfde rondje en ze hebben slechts de beschikking over een beperkt vocabulaire. Op TikTok, hoe kan het ook anders, is nu een trend “NPC in Real Life” gaande, waarbij wordt gedaan alsof de mensen om ons heen allemaal NPCs zijn. Nietsvermoedende mensen worden op deze manier lastig gevallen. Een van de bekendste plaaggeesten is de Britse TikTokker bigcthedon. Weer anderen doen alsof ze zelf een NPC zijn. Een van de meest bekeken video’s is “First Date With An NPC”. Zijn dit de eerste bewijzen dat we daadwerkelijk in een simulatie leven?

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *