De 10 meest impactvolle wijzigingen op LinkedIn van 2021

De 10 meest impactvolle wijzigingen op LinkedIn van 2021

Zo, dat was me een jaartje wel! Het zit er weer bijna op, 2021, het tweede coronajaar op rij en we zijn er vrees ik nog lang niet vanaf. De online wereld is belangrijker dan ooit geworden, met de lockdowns is internet één van de meest gebruikte communicatiemiddelen wereldwijd. Ook LinkedIn heeft er profijt van gehad, van 2 nieuwe gebruikers per seconde voor corona is dat tijdens corona naar 3 nieuwe gebruikers per seconde gegaan. Anderhalf keer zoveel nieuwe gebruikers, dat is bizar veel maar ook logisch te verklaren: er zijn geen beurzen, geen evenementen, geen netwerkborrels… nieuwe maar ook bestaande klanten en zakenrelaties moeten op een andere manier benaderd en geïnformeerd worden dan in real live en dat gebeurt in deze tijd vooral op LinkedIn. Zeker in de B2B maar ook steeds meer in B2C.

Het was een bewogen jaar met veel interessante ontwikkelingen op LinkedIn. Al vanaf 2017 hou ik alles zo goed mogelijk bij en maak ik maandelijkse nieuwsoverzichten waarin je alle wijzigingen, aanpassingen en nieuwigheidjes omtrent dit mooie netwerkplatform terugvindt. Ik benoem ze onderaan dit artikel nog een keer allemaal van dit jaar. Dat het veel was is een feit… maar wat maakte nou het meeste impact afgelopen jaar? Een lijstje met belangrijkste punten.

1. Creatormodus + bijbehorende vernieuwde lay-out

Het zal niet veel mensen ontgaan zijn, in maart van dit jaar kwam LinkedIn met een nieuwe optie voor het persoonlijke profiel: de Creatormodus. Indien je deze optie activeert leg je meer de nadruk op bijdragen, zoals het onderdeel ‘Uitgelicht’, hashtags en je activiteiten.

linkedin creatormodus

Een van de belangrijkste veranderingen met deze optie is dat je de button ‘Connectie maken’ op je profiel vervangt door ‘Volgen’.  Je kunt dit zelf niet aanpassen helaas, dat zou ik wel heel wenselijk vinden, maar mensen kunnen je nog steeds verzoeken om te linken door op ‘Meer’ te klikken.

In november kwam LinkedIn daarop volgend met een volledige make-over van het profiel. Ook een aantal onderdelen die geactiveerd waren door Creatormodus kregen hierdoor een ander uiterlijk zoals ‘Uitgelicht’. Activiteiten werden uitgebreid en mocht je nog steeds zoeken waar je label ‘Zeer deskundig’ of ‘All Star’ is gebleven…? Die komt niet meer terug.

Gemiste kans vind ik de hashtags in dit onderdeel. Graag had ik gezien dat de (maximaal) vijf uitgelichte hashtags in Creatormodus ook aanklikbaar zijn. Maar helaas… ook in de nieuwe lay-out is dat niet aangepakt. Hopelijk doet LinkedIn hier nog wat meer in de toekomst anders echt een gemiste kans.

 

linkedin creatormodus