Darkkitchenketen Casper start in Den Haag en Rotterdam

Darkkitchenketen Casper start in Den Haag en Rotterdam


De Belgische keten van darkkitchens Casper heeft filialen geopend in Den Haag en Rotterdam. Inwoners van de binnensteden kunnen maaltijden laten thuisbezorgen van tien verschillende virtuele restaurants.

In tegenstelling tot flitsbezorgers en andere darkkitchens verstopt Casper zich niet achter gesloten ramen en deuren, maar biedt juist inkijk. Al is afhalen nog niet mogelijk. Orders bij de tien labels van de Belgen worden vervoerd door Thuisbezorgd.nl en Uber Eats.

Gisteren maakten ondernemers Matthias Laga, Zhong Xu en Peter Van Praet bekend hun eerste Nederlandse activiteiten op te starten. Eerst in de hof- en havenstad. Later dit jaar volgen Eindhoven, Utrecht en Amsterdam nog.

Casper is anders dan andere dark- of ghostkitchens in het feit dat het geen keukenruimte aan anderen verhuurt, maar de locaties zelf exploiteert met verschillende culinaire labels.

In 2021 had Casper een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. Directeur Matthias Laga zegt in een persbericht: “Het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben.” Om zijn groeiplannen te kunnen realiseren, trok Laga eerder dit jaar vijf miljoen euro groeigeld aan in een Series-A-ronde onder leiding van Slingshot Ventures. Andere deelnemers in deze ronde zijn Zhong Xu en Jan Hollez van Deliverect en Jürgen Ingels van Smartfin.

Op de thuismarkt is Casper actief in grote steden zoals Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *