Dallinga, Spierings en Van den Boomen met Toulouse naar Franse bekerfinale | Voetbal

Dallinga, Spierings en Van den Boomen met Toulouse naar Franse bekerfinale | Voetbal

Een oranjegetint Toulouse heeft donderdag de finale van de Coupe de France bereikt. De Zuid-Franse club won met 1-2 van FC Annecy, dat uitkomt op het tweede niveau.

De Nederlanders Thijs Dallinga, Stijn Spierings en Branco van den Boomen hadden een basisplaats bij Toulouse. Laatstgenoemde gaf de assist bij de 0-1, die werd gemaakt door de in Gorinchem geboren Marokkaan Zakaria Aboukhlal.

Alexy Bosetti tekende op slag van rust voor de gelijkmaker namens FC Annecy. De winnende treffer van Toulouse viel in de slotfase en kwam op naam van Farès Chaïbi. De in Leiderdorp geboren Bosniër Saïd Hamulic was vlak daarvoor bij de bezoekers binnen de lijnen gekomen.

Dallinga, Spierings en Van den Boomen zijn dit seizoen een vaste waarde bij Toulouse, dat in de middenmoot van de Ligue 1 vertoeft. Spits Dallinga staat bovendien met elf goals op de veertiende plek van de topscorerslijst. Van den Boomen heeft vijf keer gescoord.

Toulouse neemt het op 29 april in de finale van de Coupe de France op tegen Nantes. Dat won woensdag in de andere halve eindstrijd met 1-0 van Olympique Lyonnais.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *