Cryptobeurs in de VS onderzocht


Cryptobeurs Binance wordt momenteel onderzocht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie in de staat Seattle, meldt The Washington Post. Er zijn verdenkingen van witwassen. Hackers, fraudeurs en drugsdealers zouden geen strobreed in de weg worden gelegd. Eerder was er sprake van relaties met de in Rusland gevestigde dark web-marktplaats Hydra.

Er zijn dagvaardingen gestuurd naar bedrijven die zaken doen met Binance, al wil dat niet zeggen dat het platform wordt aangeklaagd. Ook zouden er gesprekken worden gevoerd over schikkingen.

De afgelopen jaren verwierf Binance een reputatie voor het omzeilen van regelgeving en het vinden van allerlei juridische mazen. Sindsdien heeft Binance beterschap beloofd en compliancepersoneel aangetrokken. Bovendien stelde het bedrijf afgelopen najaar een wereldwijde adviesraad samen onder voorzitterschap van Max Baucus, een voormalige Democratische senator uit Montana.

Eerder onderzochten onder andere Franse, Italiaanse en Nederlandse instanties de cryptobeurs. De Nederlandse Bank (DNB) legde Binance een boete op omdat het bedrijf geen registratie had in Nederland, maar wel Nederlandse klanten had.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *