Copywriting-tips voor boekhouders in de WinWinst-podcast

Copywriting-tips voor boekhouders in de WinWinst-podcast

Als ik met zoonlief op de tribune zit bij FC Utrecht, kijk ik meestal gebiologeerd naar onze jongens. In dat prachtige shirt met een rood vlak dat diagonaal is afgesneden, wat staat voor de mantel van Sint Maarten die hij doorsneed om de helft aan een bedelaar te geven.

Maar soms word ik afgeleid. Ik bedoel niet door bommetjes of imbeciele spreekkoren over de tegenstanders. Nee, ik word afgeleid door de digitale reclameborden langs het veld.

Elke wedstrijd verschijnt daar namelijk een slogan waardoor ik iedere keer uit het veld geslagen ben. Die verbluffende slogan die verschijnt op de ledborden langs de lijn is deze:

‘Werkplezier met aardappel’.

Eeeeh?

Elke keer slaat mijn fantasie weer op hol. Bedoelen ze:

‘Wij bakken de lekkerste friet in de lunchkantine voor uw medewerkers.’

Of:

‘Wij organiseren persooneelsuitjes waarop uw medewerkers mogen schieten met een potato gun, of Oudhollandsch zaklopen met in hun hand een lepel met een aardappel erop?’

Wat denk jij dat het bedrijf verkoopt dat die slogan op de stadionborden laat tonen? Ik vroeg het aan Femke Hogema toen ze me vorige week interviewde voor haar WinWinst-podcast voor ondernemende boekhouders, en zij wist het ook niet.

Ze had zelf ook nog wel een leuke slogan op de radio gehoord:

‘Betrokken expertise, gedreven resultaat.’

Die prima bedacht is als je de opdracht had: bedenk een slogan die letterlijk ieder kennisbedrijf van Nederland kan gebruiken in zijn marketing.

De meeste slogans zijn trouwens inwisselbaar en daardoor weinig meer dan decoratieve opvultekst. Alsof een bedrijf bloemetjesbehang in de receptieruimte op de muren plakt. Ze krijgen er geen klant méér door, maar de directeur vindt het belangrijk en dus moet het.

Gelukkig heeft een boekhouder helemaal geen slogan nodig, en jouw bedrijf ook niet.

In ons gesprek leg ik uit wat een bedrijf dan wél over zichzelf kan zeggen om klanten te trekken, en waar we het ook over hadden was:

  • Hoe je als expert een adviesrapport snoeihard laat binnenkomen bij je klant
  • Hoe je als boekhouder voorkomt dat je overkomt als iemand die naakt verschijnt op een eerste date
  • Waarom er lange tekstpagina’s op mijn website staan, en hoe je ervoor zorgt dat klanten je pagina’s beginnen te lezen, blijven lezen en dan een investering doen
  • Hoe je zorgt dat klanten je naam spontaan doorvertellen en gratis reclame voor je maken

Luister naar aflevering #2 van de WinWinst-podcast van Femke Hogema via de app waarin je podcasts luistert zoals Spotify of Apple Podcasts, of bekijk hier het gesprek dat ik met Femke had:

Aartjan van Erkel

« Vorige: Zo sluiten klanten vriendschappen met je

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *