China voert met 71 vliegtuigen militaire oefening uit in Straat van Taiwan | Buitenland

China voert met 71 vliegtuigen militaire oefening uit in Straat van Taiwan | Buitenland

China heeft dit weekend 71 gevechtsvliegtuigen ingezet tijdens een militaire oefening in de Straat van Taiwan. Dat stelt het Taiwanese ministerie van Defensie maandag. Onder de vliegtuigen zouden onder meer tientallen straaljagers zijn geweest.

Het Chinese leger gaf toe een oefening te hebben gehouden, als reactie op “provocaties” van Taiwan. China beschouwt Taiwan als afvallige regio die op termijn weer onder het gezag van de Volksrepubliek moet komen te staan. Taiwan wil juist onafhankelijk worden van China.

Het ging om het grootste vertoon van militaire macht van China sinds het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden was in augustus in Taiwan om de Amerikaanse steun aan het eiland te bevestigen. China sprak dit maandag van een “samenspanning” tussen Taiwan en de Verenigde Staten. China beschuldigt de VS ervan Taiwan te willen losweken van de Volksrepubliek.

Het Taiwanese ministerie van Defensie stelt dat een groep van 47 Chinese militaire vliegtuigen tijdens de oefening de middenlijn van de Straat van Taiwan overschreed. Dat is de officiële grens tussen Taiwan en de Volksrepubliek China. Ook stuurde China zeven marineschepen richting Taiwan, aldus het ministerie.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *