CES: Lightyear opent wachtlijst voor Lightyear 2

CES: Lightyear opent wachtlijst voor Lightyear 2


Lightyear opent zijn First come, first drive wachtlijst voor de Lightyear 2. Dat kondigde het hightechbedrijf donderdag aan op de Consumer Electronics Show (CES).

Zijn tweede productiemodel wordt deels aangedreven door de zon, wat elektrisch rijden volgens het Eindhovense bedrijf toegankelijker, makkelijker en goedkoper maakt dan andere elektrische auto’s op de huidige markt.

In vergelijking met andere elektrische auto’s, stoot de Lightyear 2 50 procent minder CO₂ uit en biedt hij een rijbereik van meer dan 800 km.

De productie van het eerste nog tamelijk dure model begon najaar 2022.

De productie van Lightyear 2 start eind 2025, en de auto zal eerst gelanceerd worden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de EU. De geschatte prijs bedraagt minder dan 40.000 euro.

De auto kan al bogen op 21.000 pre-orders van internationale leasing en ride-sharing partners, waaronder LeasePlan, MyWheels, Arval en Athlon.

Elektrisch vervoer krijgt dit jaar veel aandacht op CES. Bijna een jaar nadat Sony en Honda hun plannen deelden om gezamenlijk elektrische voertuigen te verkopen, onthulden de twee bedrijven deze week een prototype onder de merknaam Afeela. De vierdeurs sedan werd woensdag op het podium gereden tijdens de presentatie van Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony.

De eerste pre-orders van de Afeelas staan gepland in de eerste helft van 2025, waarbij de verkoop hetzelfde jaar begint. De eerste modellen worden in het voorjaar van 2026 aan klanten in Noord-Amerika geleverd.

De auto krijgt onder beperkte geautomatiseerde rijmogelijkheden van niveau 3 zal hebben. Niveau 3 autonomie betekent dat de auto kan rijden in situaties zoals files, maar dat de menselijke bestuurder het moet overnemen wanneer het systeem daarom vraagt.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *