CES: inflatie vertraagt elektronicamarkt – Emerce

CES: inflatie vertraagt elektronicamarkt – Emerce


De elektronica-industrie gaat een jaar met lagere omzetten tegemoet als gevolg van de hoge inflatie. Dat voorspelt de Consumer Technology Association (CTA), de organisator van de grote beurs CES, die morgen aanvangt.

CTA schat de omzet dit jaar op 485 miljard dollar in de VS, veruit de grootste markt. Dat is net iets beter dan omzet van voor de pandemie, maar onder het niveau van 2022, toen de industrie het record van 525 miljard haalde. De ‘winst’ is nog altijd zo’n 50 miljard boven het niveau van 2019.

De uitgaven aan gaming, video, audio en apps groeien ook in 2013 voor het vijfde jaar op een rij, en vertegenwoordigen een bedrag van 151 miljard.

Autotechnologie is tegenwoordig goed voor 15,5 miljard. Verbeterde accutechnologie zorgt ervoor dat er steeds meer entertainment in de auto komt. Vooral Panasonic en LG lijken hiervan te profiteren.

Gezondheidstechnologie (waaronder fitness) groeit 9 procent naar 928 miljoen, mede dankzij nieuwe wetgeving waardoor gehoorapparaten via meer Amerikaanse detailkanalen beschikbaar zijn.

De markt voor televisies v vertoont weinig groei, maar OLED lijkt een kleine 2,3 miljard dollar bij te dragen aan de verkopen. De vraag naar gamingconsoles neemt af nu consumenten minder thuis zitten, maar draagbare spelcomputers doen het wel goed.

Foto CES

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *