CES: Apple krijgt concurrentie met satellietcommunicatie

CES: Apple krijgt concurrentie met satellietcommunicatie


Apple had onlangs de primeur van satellietcommunicatie bij de lancering van de laatste iPhone. Maar er zijn kapers op de kust: Bullitt Group, de Britse fabrikant van bijzondere smartphones, heeft op CES Las Vegas zijn tweerichtings satelliet-berichtendienst Bullitt Satellite Connect onthuld. De dienst zal beschikbaar komen in het eerste kwartaal van 2023.

Bullitt heeft eigen software ontwikkeld die tekstberichten via satelliet kan sturen met een simpel te gebruiken OTT (over the top) applicatie: Bullitt Satellite Messenger. Het is het resultaat van twee jaar nauwe samenwerking met partners op het gebied van NTN (non-terrestrial network) communicatie: de chipsetleverancier MediaTek, crisisresponsdienst FocusPoint International en satellietpartner Skylo.

De dienst zal eerst proberen om normaal via Wifi of een mobiel netwerk verbinding te maken. Als beide niet beschikbaar zijn, wordt er via satelliet verbinding gemaakt. De ontvanger krijgt het bericht als simpele SMS op zijn eigen telefoon en kan reageren door de bijbehorende Android- of iOS-app te downloaden.

Dit lijkt te suggereren dat de dienst ook op een iPhone beschikbaar zal zijn, maar daarover zijn geen details verstrekt.

De volgende Motorola Defy smartphone zal de eerste smartphone zijn die de nieuwe satellietdienst gaat ondersteunen. De twee bedrijven brachten samen al rugged smartphones op de markt.

De kosten voor de berichten vallen onder het abonnement voor de satellietdienst, zonder extra kosten voor de ontvanger. SOS-assistentie is het eerste jaar gratis, daarna zijn er abonnementsdiensten mogelijk vanaf slechts 4,99 euro per maand.

Chipfabrikant Qualcomm werkt intussen samen met Iridium om een satellietgebaseerde berichtendienst uit te rollen naar premium Android smartphones.

De dienst Snapdragon Satellite zal vanaf de tweede helft van 2023 in bepaalde regio’s beschikbaar zijn.

Snapdragon Satellite kan ook worden ingeschakeld op andere apparaten, waaronder laptops, voertuigen en tablets.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *