Brusselse vastgoedfranchisegever zet voet aan de grond in Frankrijk

Brusselse vastgoedfranchisegever zet voet aan de grond in Frankrijk

Raphaël Mathieu, CEO van We Invest

We Invest, franchisegever gespecialiseerd in residentieel vastgoed, lanceert zijn activiteiten in Frankrijk. Heel concreet worden twee pilootfranchises in Lille en Rouen opgestart, met de verwachting in 2023 een tiental franchises op te richten. We Invest investeert meer dan een miljoen euro in het pilootproject, dat een logische voortzetting is van de serie A-fondsenwerving in 2021.

“De keuze voor Frankrijk komt er door de culturele en geografische nabijheid, maar ook de zakelijke synergiën voor professionals en kopers. Afgezien van het feit dat Belgen goed worden ontvangen in Frankrijk, is het marktpotentieel er enorm. De vastgoedtransactiemarkt is 12 keer groter in Frankrijk dan in België”, weet Raphaël Mathieu, CEO van We Invest.

De Franse franchisemarkt is ook veel meer ontwikkeld dan de onze, en heel competitief. “Om de concurrentie het hoofd te bieden, de aanvang van onze expansie te faciliteren en aantrekkelijk te zijn, moeten we ons snel en duidelijk positioneren”, gaat Mathieu verder. “Om nieuwe franchisekandidaten te overtuigen, moet ons bedrijfsmodel zich aanpassen aan de Franse markt. En dat op alle niveaus: aanbod, prijs, communicatie en marketing, technologische tools en rekrutering.”

Om daarin te slagen, vertrouwt We Invest op zijn innovatieve en lokale digitale aanpak. “Hoewel de digitalisering in Frankrijk verder gevorderd is, blijft vastgoed een relatief statische sector die moeite lijkt te hebben om de uitdagingen van deze evolutie aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. We Invest brengt dan ook toegevoegde waarde in deze markt”, besluit Mathieu.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *