Brusselse PropTech scale-up DeltaQ haalt 8 miljoen euro op

Brusselse PropTech scale-up DeltaQ haalt 8 miljoen euro op


DeltaQ, een Europese leider in energieverbruik- en CO2-reductie binnen commercieel vastgoedsector, heeft 8 miljoen euro opgehaald om zijn internationale expansie te financieren. Het kapitaal werd bijeengebracht door investeerders als SFPI- FPIM, Impact Capital, Aconterra, 3E en Quanteus Group, in combinatie met particuliere inbreng.


DeltaQ maakt gebruik van artificiële intelligentie om voorspellende sturing toe te passen op de HVAC-systemen van commerciële gebouwen. “Het terugdringen van het energieverbruik is een grote uitdaging voor vastgoedorganisaties, vooral omdat de sector verantwoordelijk is voor bijna 30 procent van de koolstofuitstoot in de Europese Unie”, aldus Khadija Nadi, CEO bij DeltaQ.


“De vastgoedsector speelt een belangrijke rol in het behalen van de 2015 Paris Agreement en de Green Deal-doelstellingen”, vult Piet Colruyt, co-founder van investeerder Impact Capital, aan. “Het implementeren van een softwareoplossing die het energieverbruik gemiddeld met twintig procent kan verminderen met behoud van comfort voor de gebruikers zou een no-brainer moeten zijn. De investering betaalt zichzelf in een paar maanden terug.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *