Brusselse fintech lanceert gratis pensioenplanner-app

Brusselse fintech lanceert gratis pensioenplanner-app

De Brusselse fintech en vermogensbeheerder easyvest wil met zijn nieuwe pensioenplanner, die intussen al ruim 1.000 keer gedownload werd, het complexe Belgische pensioensysteem helder krijgen door alle pensioengegevens op één plek te verzamelen.

Wie de gratis app gebruikt, zal zijn wettelijke, aanvullende pensioen en pensioensparen gemakkelijk(er) kunnen opvolgen en eventueel bijkomende spaarplannen opstellen om dat pensioen te verbeteren. De planner laat wat dat betreft een onbeperkt aantal simulaties toe.

“Het pensioen is niet alleen ingewikkeld, maar ook vaak afstandelijk en saai. Het schrikt ook veel mensen af”, klinkt het bij easyvest. “Maar uitstel brengt toekomstige gepensioneerden in gevaar, want voor velen zal de som van wettelijke en aanvullend pensioen niet genoeg zijn. Met de pensioenplanner bieden we Belgen een eenvoudige tool waarmee ze hun pensioen kunnen plannen. Omdat intuïtief niemand weet hoe hij moet anticiperen op samengestelde rente en inflatie, is het essentieel om zo’n rekenmachine te hebben.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *