Britse handelsminister brengt bezoek aan Taiwan en ontmoet Taiwanese president | NU

Britse handelsminister brengt bezoek aan Taiwan en ontmoet Taiwanese president | NU

De Britse minister van Internationale Handel, Greg Hands, brengt maandag een bezoek aan Taiwan. Hij zal onder meer een ontmoeting hebben met de Taiwanese president Tsai Ing-wen en de jaarlijkse handelsbesprekingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Taiwan mede-voorzitten. China ziet niet graag dat andere landen officiële contacten met Taiwan onderhouden.

“Een persoonlijk bezoek aan Taiwan is een duidelijk signaal dat het VK zich inzet om de handelsbetrekkingen tussen het VK en Taiwan te stimuleren”, stelt het ministerie van Hands in een verklaring. “Net als het VK is Taiwan een voorstander van vrije en eerlijke handel, gebaseerd op de regels van een mondiaal handelsstelsel.”

Taiwan ontving de afgelopen maanden ook al verschillende Amerikaanse politici, onder wie Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. De bezoeken zetten kwaad bloed bij China, dat Taiwan beschouwt als een afvallige provincie.

De regering van Taiwan stelt echter dat China het eiland niet kan opeisen, omdat Taiwan nooit door de Chinese communistische regering in Beijing is bestuurd. De Chinese communisten stichtten in 1949 de Volksrepubliek, nadat zij een burgeroorlog hadden gewonnen van de nationalisten. Die nationalisten vormden vervolgens hun eigen regering in de stad Taipei, nadat ze naar het eiland Taiwan waren gevlucht.

Het VK heeft geen formele diplomatieke banden met Taiwan. Maar er bestaan wel degelijk nauwe economische en informele betrekkingen. Het VK heeft bovendien de facto een ambassade in Taipei.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *