Arsenal-coach Arteta haalt na zege meeste plezier uit discussiërende spelers | Voetbal

Arsenal-coach Arteta haalt na zege meeste plezier uit discussiërende spelers | Voetbal

Arsenal-manager Mikel Arteta en aanvaller Bukayo Saka blijven ook na de voor hun ploeg zeer gunstige ontwikkelingen van zaterdag met beide benen op de grond staan. De koploper in de Premier League breidde zijn voorsprong op nummer twee Manchester City uit tot liefst zeven punten.

“Dit verschil zegt helemaal niets als we zelf in de fout gaan. We moeten ons verbeteren”, liet Arteta optekenen door de BBC na de 2-4-overwinning bij Brighton & Hove Albion. Enkele uren eerder was Manchester City niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen Everton.

“Natuurlijk hadden we dat resultaat meegekregen. Maar de grootste boost die we hebben gekregen is dat we zelf met goed spel hebben gewonnen. We moesten tot het uiterste gaan tegen een heel sterk Brighton.”

Toch denkt Arteta dat Arsenal er nog lang niet is. “Er is nog genoeg ruimte voor progressie, zeker als je kijkt naar zaken die vanavond misgingen in de verdediging. De meeste voldoening haal ik uit het feit dat ik de spelers in de kleedkamer met elkaar zag discussiëren over de dingen die niet goed gingen. Dat betekent dat zij weten dat ze nog beter kunnen.”

Saka, die de score al na 66 seconden opende, beseft dat het nog veel te vroeg is voor euforie. “We staan er uitstekend voor, maar eigenlijk zijn we daar niet mee bezig. We richten ons al op de wedstrijd tegen Newcastle United van dinsdag. Dat is nodig ook, want Newcastle speelt uitstekend.”

Saka erkende wel dat het “ongelooflijk” is als je het huidige Arsenal vergelijkt met de wisselvallige ploeg van begin vorig seizoen. De Londenaren keken destijds in hetzelfde stadium van de competitie aan tegen een achterstand van twaalf punten op Manchester City. “Voor het seizoen zouden we hier natuurlijk blind voor hebben getekend.”

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *