ander nieuws & groter bereik deze zomer

ander nieuws & groter bereik deze zomer

media aandacht persagendaWaar is al het andere nieuws gebleven? Heeft het (nog / weer) zin om persberichten met coronavrij nieuws naar de media te sturen? Gaan we deze zomer nog van coronatijd naar komkommertijd? Het zijn geluiden die steeds sterker doorklinken. En de persagenda? Daarop staat goed nieuws!

Heb je geen coronanieuws? Dan kun je vaker media-aandacht scoren! De persagenda biedt ondernemers die de publiciteit willen halen de komende vier maanden goede kansen om hun naamsbekendheid te vergroten. In het najaar sluit dit weer. En dat heeft de volgende oorzaken:

Coronamoe

We krijgen de ene update na de volgende pushmelding, het coronavirus domineert al maandenlang het nieuws. Niet alleen hebben de mensen meer dan genoeg van het coronavirus, hetzelfde geldt ook voor de berichtgeving daarover. We zijn coronamoe.

De behoefte aan andere nieuwsonderwerpen groeit, en dit zal alleen maar toenemen. Deejays van een landelijk radiostation begonnen zelfs spontaan met het maken van het Alles-Behalve-Corona Journaal.

Komkommertijd

De journalistieke komkommertijd gaat vooralsnog door en redacties kijken uit naar jouw nieuws. Dit is dé periode in de zomer waarin ondernemers – vaak met succes – hun kans op publiciteit grijpen en er plotseling zeer opmerkelijke berichten in het nieuws verschijnen.

“Jaren terug schreef ik een serie van 40 afleveringen over De Komkommer, in de zomer als échte komkommers het beste smaken. Komkommers kun je missen, maar ze verfrissen. Het is nieuws dat je niet verwacht, maar dat je wel graag leest, soms als guilty pleasure. Dus altijd welkom, tussendoor, in goede en slechte tijden. Maar niet te veel, dat gaat tegenstaan. Gezonde groet.”

– John Bas, verslaggever BN DeStem, Noord-Brabant.

Ja, het coronavirus kan de boel de komende tijd weer verstoren, maar voorlopig wordt verwacht dat het rustig blijft. Natuurlijk zijn er de veranderingen rondom het vaccineren, maar dat zijn we inmiddels gewend. En ook de massale demonstraties kennen we nu wel en is zo langzamerhand ‘gewoontjes’ geworden.

Dan is er nog de formatie, waarvan het kleinste detail breed uitgemeten wordt. Maar juist daaruit blijkt dat er nu al te weinig ander belangrijk nieuws is. Bovendien, in de zomer zal de politiek straks gewoon met reces gaan en valt het aanbod van politiek nieuws tijdelijk weg. Dus kom maar op met dat persbericht!

Vakantie in eigen land

Deze zomer viert een groot deel van de bevolking weer de vakantie in eigen land, zelfs als Europa de deur opent voor toeristen. Dat betekent dus dat het persbericht via de Nederlandse media een groter bereik heeft. Het wordt dus alleen maar interessanter om juist nu een persbericht te laten schrijven en daarmee straks media-aandacht te scoren die jouw naamsbekendheid zal vergroten.

“Het nieuwsaanbod zakt meestal in tijdens de zomer. Wat we dit jaar weten is dat het vooral anders zal zijn. Er zullen nieuwe initiatieven komen waar we graag aandacht aan zullen besteden. Onze lezers hebben behoefte aan coronanieuws, maar ook aan dingen die gewoon doorgaan, zoals rechtszaken, plannen en ontwikkelingen.

100% coronanieuws is onze berichtgeving nooit geweest en zal het ook nooit worden. We berichten over wat relevant is voor onze lezers. Momenteel is het virus nog een belangrijke factor, evenals de economische gevolgen. Dus daar schrijven we over.

Echter, ongeacht het onderwerp geldt voor iedereen die nieuws of een persbericht heeft: gewoon opsturen en de redactie duidelijk maken waarom het relevant is.”

Sander Warmerdam, hoofdredacteur Leeuwarder Courant.

Bedenk daarom nu al welke onderwerpen nieuwswaardig zijn voor een persbericht. Laat het alvast schrijven, zodat je het persbericht straks op een goed moment naar de media kunt versturen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *