Amazon bevriest bouw tweede hoofdkantoor in Virginia

Amazon bevriest bouw tweede hoofdkantoor in Virginia


Amazon pauzeert de bouw van zijn tweede hoofdkantoor in Arlington, Virginia nadat het ongeveer 18.000 werknemers heeft ontslagen.

De online retailer vertelt aan Bloomberg dat het tweede hoofdkantoor (HQ2) er nog steeds gaat komen. Het complex gaat 2,5 miljard dollar kosten.

Amazon heeft al meer dan 8.000 mensen aangenomen tijdens het de eerste fase van de aanleg van nieuwe campus, waaronder twee torens in het Metropolitan Park van 2,1 miljoen vierkante meter.

De bouw van kantoren in PenPlace, waar drie kantoortorens van 22 verdiepingen moeten komen, is stilgelegd.

Amazon is lange tijd op zoek geweest naar de ideale locatie. Amazon besloot aanvankelijk tot een splitsing tussen Queens, Nrw York en Noord-Virginia, maar trok zich terug uit Queens na tegenstand van lokale politici en functionarissen, waaronder afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), die bezwaar maakte tegen de bijna 3 miljard dollat aan subsidies die het bedrijf zou ontvangen. Ongeveer 10 maanden nadat Amazon zijn plannen voor New York introk, kondigde het bedrijf aan dat het nog steeds nieuwe kantoren zou bouwen in de wijk Hudson Yards in de West Side van Manhattan.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *