Alibaba versterkt AI inspanningen – Emerce

Alibaba versterkt AI inspanningen – Emerce


Alibaba heeft gezamenlijke laboratoria gelanceerd met twee van de meest prestigieuze universiteiten van het China om een boost te geven aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI).

Directe aanleiding voor de samenwerking is dat de VS China allerlei beperkingen heeft ongelegd, waaronder de aanschaf van AI-chips.

Alibaba kondigde een dezer dagen het AI Innovation Joint Lab aan, eigenlijk een samenwerking tussen online advertentiedochter Alimama en de Universiteit van Peking. Het lab richt zich op sleuteltechnologie√ęn in AI.

De Universiteit van Peking werkt al langer aan AI. In 2002 lanceerde het de School of Intelligence Science and Technology, de eerste in zijn soort in China.

op 15 september is daarnaast het Intelligent Computing Lab aangekondigd met de University of Science and Technology of China (USTC) in Hefei, hoofdstad van de oostelijke provincie Anhui. Dat lab zal zich vooral richten op cognitieve intelligentie, privacy, intelligente spraaktechnologie, natuurlijke taalverwerking en machinevisie.

Hoewel de Chinese techreuzen aanzienlijke bedragen hebben uitgegeven aan AI-onderzoekers, verbleken hun inspanningen in vergelijking met die van veel internationale collega’s. De VS domineert nog steeds de AI-industrie.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *