Achtjarig kind is boosdoener bij tijdelijk gestaakt duel PEC Zwolle-FC Dordrecht | Voetbal

Achtjarig kind is boosdoener bij tijdelijk gestaakt duel PEC Zwolle-FC Dordrecht | Voetbal

Niet voor het eerst is er een duel in het betaald voetbal gestaakt omdat er een beker op het veld werd gegooid. Opvallend genoeg was vrijdagavond bij PEC Zwolle-FC Dordrecht een kind de boosdoener.

In de eerste helft lag het Keuken Kampioen Divisie-duel in Zwolle zo’n tien minuten stil nadat er vanuit het thuisvak een plastic beker op het veld was gegooid. De dader bleek volgens PEC Zwolle niet een volwassene, maar een achtjarig kind te zijn.

“Direct na het incident is het kind met zijn vader uit het stadion begeleid en heeft er een gesprek plaatsgevonden”, meldt PEC Zwolle. “Volgende week volgt er met hen nog een gesprek op de club.”

Aangezien niemand door de beker werd geraakt, werd het duel niet definitief gestaakt. De tijdelijke staking was volledig in lijn met de KNVB-protocollen, die na het incident met Ajax-middenvelder Davy Klaassen in De Kuip werden aangescherpt.

PEC Zwolle stond op het moment van de onderbreking met 1-0 voor tegen FC Dordrecht. De koploper van de Eerste Divisie stelde vorige week al promotie naar de Eredivisie veilig. De wedstrijd werd door ‘de Blauwvingers’ met 4-0 gewonnen.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *