30 LinkedIn onderwerpen om over te posten op de tijdlijn

30 LinkedIn onderwerpen om over te posten op de tijdlijn

Wat moet je nou toch op die tijdlijn van LinkedIn plaatsen ? Artikelen en nieuws delen van de website, ja uiteraard, die liggen voor de hand. Maar wat verder?

Veel mensen worstelen met dit vraagstuk en denken al snel dat niemand op hun posts zit te wachten of dat het al snel ‘opschepperig’ is. Als je beseft dat maar 2% tot 3% van de LinkedIn-gebruikers in Nederland écht actief is op de tijdlijn, dan is het de hoogste tijd om je een handje te helpen. Zichtbaar worden en groeien in conversie, dat wil toch iedereen? Dit kan op vele manieren, zonder op te scheppen maar op een leuke manier waardoor je doelgroep ook geïnteresseerd raakt en blijft.

Er is echt een tussenweg in ‘kijk mij eens’ en té bescheiden zijn. Ik zou zeggen, aan de slag en pak die voorsprong op je concurrent!

Zorg voor continuïteit

LinkedIn is een belangrijk platform voor professionals. Het biedt mogelijkheden om te netwerken, nieuwe zakelijke relaties te ontmoeten en kennis te delen. Door regelmatig te posten op je LinkedIn-tijdlijn en de continuïteit te waarborgen vergroot je je professionele netwerk met de juiste mensen en positioneer je jezelf als een expert op jouw vakgebied. Het posten van waardevolle inhoud op LinkedIn kan ook helpen bij het versterken van je persoonlijke merk en het vergroten van je kansen op nieuwe zakelijke kansen en carrièremogelijkheden. Mensen raken bekend met jou en je expertise, kunnen niet meer om je heen. En dat wil je.

Daarnaast maak je met de bedrijfspagina ook jezelf als organisatie zichtbaar en straal je trots uit dat je hier werkt laat je zien waar jullie goed in zijn. Het samenspel van bedrijfspagina en persoonlijk profiel is belangrijk. Zomaar alles doordelen of reposten absoluut niet.

Om je te helpen geef ik jou (en je collega’s) in dit artikel 30 LinkedIn-onderwerpen van waaruit je kunt posten op je tijdlijn om jezelf en de organisatie zichtbaar te maken en waarmee je je bereik vergroot. Deze onderwerpen zijn geschikt voor professionals in alle sectoren en kunnen je helpen om je doelgroep meer te raken en te betrekken. Ook vanuit de bedrijfspagina kun je een aantal van deze onderwerpen gebruiken als insteek voor je content.

Mocht je je niet kunnen vinden in een van onderstaande onderwerpen? Geen probleem. Maar ervaring leert dat je soms iets moet uitproberen om te weten of het werkt of niet. Laat je doelgroep bepalen of ze iets leuk of interessant vinden en doe geen (onterechte) aannames. Gooi je angst overboord qua gedachten dat je doelgroep of netwerk ‘het niets vindt’. Je weet dat pas als je het ook zelf ervaren hebt.

Maak je posts vooral verrassend en leerzaam. Informeer je publiek maar inspireer, entertain en overtuig ze ook door openheid te geven in je werkleven en jullie organisatie. Zie je tijdlijn als een vakblad, ook daarin zie je een verscheidenheid aan lange en korte verhalen, rubrieken met korte updates, Q&A’s, interviews, cases en andere zaken.

Zoals Richard Branson zo mooi zegt: “Screw it, let’s do it’