26 kernen verbinden met een digitaal ontmoetingsplatform

26 kernen verbinden met een digitaal ontmoetingsplatform


Er komt een online platform om de 26 kernen in West Betuwe onderling en met de gemeente te verbinden. Wethouder Rutger van Stappershoef en gedeputeerde Jan Markink zetten vorige week hun handtekening onder de start van de samenwerking.

Al sinds de start van de gemeente West Betuwe in 2019 investeert de gemeente in leefbare kernen. Toen inwoners uit verschillende kernen met het idee kwamen om hun onderlinge samenwerking en ontmoeting online te versterken, sloot dit aan bij het programma ‘kerngericht werken’ van de gemeente.

Hoe het platform er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Wel is duidelijk wat het platform moet doen: kernen en inwoners met elkaar in contact brengen. Een praktisch voorbeeld: kernen in West Betuwe hebben kernagendabudgetten om hun dorp te verbeteren. Met ’een online platform kunnen ze elkaar inspireren met voorbeelden wat hiermee te doen, bijvoorbeeld door het creëren van speelplaatsen voor kinderen in het dorp. Ook kunnen ze hier makkelijker in samenwerken. Verder kan de gemeente gerichter communiceren over werkzaamheden op kernniveau.

Beesd en Heukelum gaan als eerste aan de slag met de ontwikkeling van het platform in hun kern. In de toekomst sluiten alle andere 24 kernen aan op deze online ontwikkeling.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *