10x populair: Ommetje-app, powerposts op LinkedIn & 21 gratis SEO-tools

Waarom is de wandel-app Ommetje zo’n succes? Hoe kun je gratis je search-posities verbeteren? En betuttel jij per ongeluk je klanten? De antwoorden op deze vragen vind je in de populairste Frankwatching-artikelen van maart.

1. 13 beïnvloedingstechnieken die het succes van Ommetje verklaren

Maar liefst 1 miljoen mensen installeerden de Ommetje-app van de Hersenstichting, om te wandelen onder aanmoediging van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hoe komt het dat de app zo populair is? Lees over de 13 beïnvloedingstechnieken die het wandelen leuk(er) maken.

Iemand die een ommetje maakt.

2. Wat zijn non-fungible tokens (NFT) en wat kun je hiermee?

De eerste tweet ooit is verkocht voor een gigantisch bedrag. Hoe je eigenaar kunt zijn van een digitaal object en wat NFT betekent, legt Jan Scheele uit in zijn artikel.

Afbeelding van een NFT.

3. 21 gratis SEO-tools op een rij

Niet elke SEO-specialist heeft toegang tot dure tools. Maar gelukkig zijn er ook veel goede gratis hulpmiddelen die je dagelijkse werk makkelijker maken. Deze lijst van 21 tools is onderverdeeld in 4 categorieën: on page SEO, zoekwoordenonderzoek, linkbuilden en overig.Afbeelding die past bij een tekst over SEO-tools.

4. “U mag daar uw broek uittrekken” – Hoe je klanten (per ongeluk) betuttelt

Met het woord ‘mogen’ is in basis niets mis. Het is een beleefdheidsvorm. “Mag ik die pen even van je?” Maar als we het woord ‘mogen’ niet als vraag maar redenerend / gewoon gebruiken, dan gebeurt er volgens Olaf iets bijzonders. Al is in de reacties te lezen dat niet iedereen het met hem eens is. Wat vind jij?

dokter wijst betuttelt wat verwijst naar betutteling.

5. Zo maak je powerposts op LinkedIn [10 concrete tips]

Hoe maak je een ijzersterke post op LinkedIn, waarmee je je ook nog eens goed kunt profileren? In dit artikel vind je 10 tips van experts.

LinkedIn op telefoon.

6. Dé 7 GA4-instellingen die je moet gebruiken (en hoe je ze instelt)

Google Analytics komt met een nieuwe variant. Vertrouwde instellingen in je huidige Analytics moet je op een andere manier instellen in Google Analytics 4. Furkan helpt je het maximale eruit te halen.

google analytics logo

7. De privacy-problemen van Clubhouse & zo verwijder je je account

Clubhouse is mega-populair, maar zoals zo vaak: er ontstaat een hype, het aantal gebruikers stijgt enorm, en vervolgens zie je de berichten over ‘slechte privacy’ verschijnen. Frankwatching-redacteur Sanne zocht uit wat de issues zijn én hoe je je account kunt verwijderen.

Iemand die een telefoon vasthoudt met de app Clubhouse in beeld.

8. Abonnementen als verdienmodel: 5 tips

Wat is de overeenkomst tussen Netflix, HelloFresh en HubSpot? Al deze bedrijven zijn gebaseerd op het abonnementen-verdienmodel. In plaats van eenmalige inkomsten, ontvangen zij ‘terugkerende’ opbrengsten. Ontdek of dit ook bij jouw bedrijf past, en hoe je dat dan aanpakt.

abonnementen verdienmodel swapfiets

9. Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2021 [infographic]

Dit artikel is elk jaar weer een topper. En logisch ook, want hoe handig is het om alle formaten voor beeld op social media bij elkaar te hebben?

Social media logo's op smartphone

10. Content die klanten laat converteren [5 stappen]

Wat moet de verhouding zijn tussen tekst en beeld? Welke woorden moet je in een titel verwerken? En wat zijn de ingrediënten voor een goede call-to-action? Kim Pot dook in de best practices voor content die je klanten laat converteren.

werkend op laptop

Dit was hem weer voor maart! Benieuwd naar de top 10 van vorige maanden? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.